top of page

„Arta la Aluniș” - expoziția caritabilă de pictură contemporană

Începând de mâine, 17 iunie 2022, timp de o lună, găzduim expoziția caritabilă de pictură contemporană cu titlul „Arta la Aluniș”.

Colectiva reunește lucrări ale artiștilor care au expus anterior la centru sau care au creat pe parcursul rezidențelor organizate la Aluniș în cadrul proiectului „Grădina cu Artă”.


Evenimentul susține construirea noului Centrului de Artă Aluniș, menit să revitalizeze arta buzoiană și să ofere un nou viitor meșteșugurilor cu tradiție din zonă, într-o viziune contemporană și sustenabilă, care să ajute la dezvoltarea comunității locale.


Expun artiștii: Florin Menzopol, Ciprian Dumitrache, Iulia Sîrbu, Ruslan Cîrlan, Dinu Mihai Fălcoianu, Alexandra Baciu, Sophia InLak’ech și Andreea Măiastra Aron.


În cadrul expoziției „Arta la Aluniș” deschisă publicului în perioada 17 iunie – 17 iulie 2022, vizitatorii pot lua parte, în data de sâmbătă, 2 iulie 2022, între orele 10:00 – 17:00, la un brunch și o degustare de vinuri la Aluniș Retreat, casa de oaspeți a centrului, o clădire tradițională realizată exclusiv din lemn și piatră, acoperită cu șindrilă și situată în inima pădurii pe versantul opus celui cu Așezările Rupestre.


Anul acesta se împlinesc doi ani de la vernisajul inaugural al spațiului expozițional Centrul de Artă Aluniș, când au expus trei dintre cei mai apreciați artiști plastici din Buzău: Florin Menzopol, Stefan Daniel Lăzărescu și Dumitrache Ciprian. Au urmat apoi alte două expoziții de grup – Smaranda Isar, Victor Costache și Dinu Mihai Fălcoianu (expoziția „Astral. Geometric. Ancestral”), respectiv Maia Ștefana Oprea și Samir Mihail Văncică (expoziția „Homo faber, femina faber”) – dar și expoziții personale: Alexandra Baciu (expoziția „Human Naturscape”), Mădălina Costache (expoziția „A Heroine’s Journey”) și Ruslan Cîrlan (expoziția „Life in progress”).


Pentru sezonul care tocmai a început am pregătit rezidențe artistice și, bineînțeles, noi proiecte expoziționale, expoziția caritabilă „Arta la Aluniș” fiind unul dintre ele.

0 comments

Comments


bottom of page