top of page
Alunis Retreat 1 (8).jpg

Plaiul Alunișului

Situat în nordul Munților Buzău și parte din Ținutul Buzăului, Geoparc UNESCO, Plaiul Alunișului (zona Aluniș-Colți) ste un loc de poveste cu o însemnătate aparte atât din punct de vedere spiritual, istoric,  geografic și cultural.

Sate tradiționale de munte, chihlimbar și fosile, poteci sălbatice prin pădure, așezări rupestre și experiențe rurale autentice - sunt doar câteva dintre atracțiile acestui loc. 

Explorează în tihnă și responsabil

Credem într-un turism făcut cu respect pentru cadrul natural, tradițiile și cultura zonei și care susține și împuternicește comunitatea locală. 

Îți recomandăm să descoperi zona Aluniș-Colți în tihnă, luând ulițele la picior, observând și interacționând cu localnicii care abia așteaptă să-ți spună despre istoria și tradițiile locului. Mergi în căutare de fosile și chihlimbar sau urcă-te pe dealurile din jur să vezi cum se deschid văile și Subcarpații se unduiesc în nuanțede verde închis. 

Fă o oprire la Centrul de Artă Aluniș pentru o doză de artă, tradiție locală și informații despre ce ai putea face în zonă precum și variante de agrement de la un ghid de turism local. 

Cazare îți oferim la Aluniș Retreat și Casa Lila, două case de oaspeți construite în stil tradițional administrate de către localnici. Mâncare bună găsești tot aici. 

Musai fă o oprire la Biserica din Piatră cu ale sale multiple chilii și la Muzeul Chihlimbarului din Colți, muzeu unic în Europa. 

Iar dacă vrei să faci bine în timp ce te simți bine, alege unul dintre pachetele noastre de experiențe la Aluniș sau atelierele oferite. Veniturile încasate merg către susținerea de proiecte în comunitate pentru revitalizarea tradițiilor, susținerea membrilor vulnerabili și dezvoltarea satului ținând cont de nevoile comunității și specificul local. 

Ateliere și activități

Detalii și rezervări:

0736 732 588

Cazare

312621093_502490175228351_1028261322227253441_n.jpg
315427899_6319454491405168_6734419411635633926_n.jpg

Aluniș Retreat

Situată într-o poiană în pădure, pe versantul opus cu Schitul Rupestru, Aluniș Retreat este alegerea ideală pentru cei în căutare de liniște, relaxare, pentru retreaturi spirituale, de yoga sau evenimente private. 

Casa Lila

Casa de oaspeți a Școlii de Olărit de la Colți, Casa Lila se află la jumătatea distanței dintre Așezările Rupestre Aluniș și Muzeul Chihlibarului din Colți. Camerele generoase și atelierul de creație fac acest spațiu potrivit pentru familii cu copii, tabere școlare, tabere de artă, workshopuri și teambuildinguri. 

Pachete experiențe

bottom of page