top of page

Creșterea vizibilității online și offline a Centrului de Artă Aluniș

- un proiect finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile -


ONG-uri pentru ONG-uri

Cei care ajută au și ei nevoie de ajutor. Credem cu tărie în misiunea noastră de a proteja și dezvolta acest colț din Munții Buzăului și de aceea căutăm în permanență să ne echipăm cu cele mai bune unelte și abilități pentru a face acest lucru.


Astfel că în 2021/2022 am participat la "Creștem ONG-uri #instaredebine", un program de dezvoltare organizațională pentru ONG-uri din România finanțat de Kaufland România. În cadrul acestuia, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, organizație neguvernamentală care răspunde nevoilor specifice de dezvoltare a sectorului neguvernamental, ne-a oferit cursuri online și acces la specialiști care să ne ajute.


Pe lângă mentorat și informații prețioase, programul ne-a adus și bucuria câștigării unuia dintre minigranturile oferite de a investi în buna funcționare a asociației noastre.


Centrul de Artă Aluniș a devenit din școală abandonată un spațiu în care învățarea, arta și cultura conviețuiesc pentru a da speranță și a crea un viitor pentru comunitate datorită localnicilor care ne inspiră și ne ghidează pașii, prietenilor și vizitatorilor care ne fac povestea cunoscută celor care n-au ajuns încă la noi, precum și datorită tuturor oamenilor de bine, companii și alte asociații non-profit care ne susțin și ne întind o mână de ajutor când avem nevoie. Ori pentru a ajunge la ochii și urechile cât mai multora avem nevoie să fim vizibili atât în mediul online cât și offline.


Astfel că luna noiembrie 2022 ne-am petrecut-o lucrând la creșterea vizibilității organizației noastre și a proiectelor pe care le avem în curs pentru anul care vine.


Vizibilitate online

Ne-am petrecut ultimii doi ani mai mult făcând și mai puțin scriind sau anunțând ce facem și acest lucru era evident în website-ul asociației, căsuța noastră virtuală care dădea erori și nici nu mai reflecta activitatea noastră. După o scurtă analiză am concluzionat că avem nevoie de o reorganizare prietenoasă atât cu cititorii cât și motoarele de căutare pentru a fi mai ușor de găsit. Astfel a luat naștere noul site, Alunișart, cu toate proiectele pe care le desfășurăm și atelierele pe care le ținem plus o multitudine de funcționalități pe care sperăm să le punem la lucru în curând.


Iar dacă tot vorbim de găsit...


Vizibilitate offline

Era necesar să facem ceva și cu accesul până la noi la centru. Trei panouri, amplasate în principalele intersecții, ghidează acum vizitatorii care vor să ajungă la noi și, în același timp, informează trecătorii despre ce pot găsi și face odată ajunși aici.


Tot cu această ocazie ne-am refăcut broșurile cu activitatea centrului și le-am adăugăt două noi, una cu proiectele în curs de implementare și una cu multitudinea de activități pe care le pot face oaspeții în Aluniș.



0 comments

Comments


bottom of page