top of page

Aluniș EcoFest - Festival de Ecologie pentru Reducerea Poluării cu Plastic a Râului Buzău


În perioada 25-27 august, vă invităm la un eveniment special dedicat naturii și protejării mediului la Centrul de Artă Aluniș din Aluniș 39, Colți. Alunis EcoFest este mai mult decât un festival - este o oportunitate de a sărbători frumusețea naturii și de a face un pas important în direcția protejării ei.


Descriere eveniment: Alunis EcoFest reunește suflete pasionate de ecologie și preocupate de sănătatea râului Buzău. Împreună, vom explora modalități de a reduce poluarea cu plastic și de a proteja frumusețea acestei resurse naturale prețioase. Accesul la festival și la toate atelierele este complet gratuit, pentru că dorim să implicăm cât mai mulți oameni în această mișcare verde.


Ce puteți aștepta: Participanții vor avea parte de expoziții captivante de fotografie, ateliere creative de recycling art, discuții și seminarii interactive despre protecția mediului, proiecții de film și demonstrații de SUP paddleX și multe altele.


Experiența de camping: Vă încurajăm să vă aduceți corturile și să vă bucurați de o atmosferă autentică de camping. În jurul focului de tabără, vă așteaptă seri de povesti și un concert de chitară folk.


Implicare activă: Invităm fiecare participant să se alăture discuțiilor cu tematică ecologică și implicare civică. Dorim să formăm o echipă verde dedicată protejării mediului și reducerii poluării. Vom explora împreună modalități de a proteja fauna și flora Ținutului Buzăului și, în final, să facem râul Buzău o apă curată și fără deșeuri.


Pentru toată familia: Festivalul este deschis participării tuturor vârstelor. Atelierele sunt special adaptate pentru tineri și copii, dar ne bucurăm să avem alături pe toți cei pasionați de protejarea mediului.


Program de festival:

Vineri, 25 august:

16:00 - Atelier/seminar Campare responsabilă/ Eco-friendly camping 18:30 - Prezentare proiect Viitoruri Curate! Nu viituri murdare! Împreună 19:30 - Proiecție film - Generația Greta 20:30 - Foc tabără - Atelier storytelling - puterea voluntariatului (Ajungem Mari, Asociația Centrul de Artă Aluniș)


Sâmbătă, 26 august:

8:15 - Punem sângele în mișcare (înviorare) și yoga 10:00-13:30 - Drumeție ghidată Traseu Tematic La Lacuri - eco trail 15:00-19:00 - Ateliere și laboratoare - Laborator de biologie în aer liber (Biolog - Oana Ristea) - Atelier construit casute pasari și descoperit diversitatea faunei - SOR Buzău - Incursiune în Ținutul Buzăului, Geoparc UNESCO - Asociația Ținutul Buzăului - Moara de plastic - proiect de reciclare al plasticului în mediul rural - Asociația Ținutul Buzăului 20:30 - Concert folk cu Iustin Dinu, urmat de un foc de tabără


Duminică, 27 august:

8:00-8:15 - Punem sângele în mișcare (înviorare) și yoga 9:30-12:00 - Ateliere Recycling Art: - Bijuterii din plastic cu Oana Ristea - Tablouri cu plastic și mărgele Hama, pictură pe hartie și piatră - Elena Soroiu - Expoziție recycling - SOR Buzău


Cazare și mese: Vă puteți caza în curtea Centrului de Artă Aluniș în locurile special amenajate pentru corturi, iar participanții vor avea acces la cafeneaua centrului de unde uvor putea achiziționa mâncare, gustări și băuturi pe tot parcursul festivalului.

Alunis EcoFest este o ocazie unică de a vă conecta cu natura, de a învăța despre protecția mediului și de a vă distra alături de prieteni noi. Vă așteptăm cu inima deschisă să ne alăturăm împreună echipei verzi pentru a lupta împotriva poluării!



--------------------------------------

Aluniș EcoFest face parte din proiectul Viitoruri curate! Nu viituri murdare! Împreună! desfășurat de Asociația centrul de Artă Aluniș și parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul Lidl Romania. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.

0 comments
bottom of page